Äppelblom i fruktträdgården

 

SAM_1993Nu är försommaren här på riktigt. De första äppel- och päronträden har slagit ut i full blom och resten är på väg. Allra mest blommar ett av de träd som står kvar i fruktträdgården sedan tiden före restaureringen, ett gammalt Sävstaholmsträd med vriden stam. Nu hoppas vi på många humlor, bin och andra pollinerare som kan bidra till en fin skörd av Sävstaholm, men också av Skuggbo. Jäder, Hedemoraäpple, Gubbäpple och alla de övriga dalasorter som fått en fristad på Staberg.

Det här inlägget postades i Nytt från trädgården. Bokmärk permalänken.

2 svar på Äppelblom i fruktträdgården

  1. Henrik Permalm skriver:

    Hej Helena!
    Mina bin i Staberg börjar äntligen repa sig efter en kall vår. Dom flyger nu flitigt och hämtar frömjöl och nektar från blommande äppelträd. Om vädrets makter vill, kan det kanske bli en fin skörd av både honung och äpplen!

  2. Ingegerd Permalm skriver:

    Jättekul att du är igång
    Hälsar Ingegerd. Som byter av i Lottas Bod

Kommentarer inaktiverade.