Höst i barockträdgården

Nu är det senhöst i barockträdgården. Löven har fallit och i morse var dammarna täckta av nattgammal is. Vi har just avslutat höstens stora arbete: omläggningen av humlebersån vid restaurangen. Nu räfsar vi löv och ser över redskap och maskiner inför nästa säsong. Men för bara några veckor sedan såg det ut som på bilden: Hela Staberg glödde. Visst var denna höst ovanligt färgstark? Förklaringen till det var den varma och torra sommaren. Värme gör att träden lagrar extra mycket socker, torka att sockret koncentreras i bladen.  En del av detta socker omvandlas till rött färgämne.

SAM_2419

Det här inlägget postades i Nytt från trädgården. Bokmärk permalänken.

1 svar på Höst i barockträdgården

  1. Elin Eriksson skriver:

    Vilken härlig bild! Måste besöka dig och denna plats snart 🙂 Hösten har verkligen varit färgstark och fantastiskt fin i år. Allt gott till dig och trädgården!

Kommentarer inaktiverade.