Om barn i historien

Anna Götlind

Hur hade barn det på vikingatiden? Eller vid 1800-talets mitt, strax före industrialiseringen? Lyssna till Anna Götlind på lördag 16 juli kl 14. Då kommer hon till Staberg för att berätta om barn i historien.

Anna Götlind är professor i historia vid Stockholms universitet. Under många år bodde hon i Falun med Högskolan Dalarna och Dalarnas forskningsråd som arbetsplatser. Hennes författarskap omfattar en lång rad böcker inom kulturhistoria, ofta med Dalarna som exempel. En av de senaste, Förbindelser, handlar om fem kvinnor från tre olika tidsperioder och det så kallade herrarbetet, dalfolkets säsongsvisa arbetsvandringar till bland annat Stockholm.

Nu är hon aktuell med boken Historiska källor om barn. Där berättar Anna om hur hon som forskare använder källor för att förstå hur barn och deras familjer levde under olika tider i Sverige. Det handlar om allt från skridskor på vikingatiden till barnaga, kläder och frisyrer, föräldralösa barn och flickors och pojkar olika världar.

Vi ser fram emot en intressant och underhållande eftermiddag – Anna Götlind är en skicklig föreläsare!

Entré: 50 kr (kontant eller swish)

Arr: Stabergs barockträdgård/Vika-Hosjö hembygdsföreningi samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Det här inlägget postades i Nytt från trädgården. Bokmärk permalänken.