Ny trädgårdsmästare i Stabergs barockträdgård

I Stabergs barockträdgård pågår livet alldeles som vanligt för växterna. De vaknar efter vintervilan, grönskar, blommar, dricker av regnet och sträcker sig mot solen.
Trädgårdsmästare Helena Kåks har lämnat Staberg efter 6 år för ett nytt, spännande arbete. Ny trädgårdsmästare är Christel Bjerkendahl.

Sedan jag läste till trädgårdsmästare och biolog vid Wij Trädgårdar och Högskolan i Gävle har jag arbetat med plantuppdragning, försäljning, trädgårdsdesign och skötsel vid en handelsträdgård samt Grön Rehabilitering vid en hälsoträdgård. Nu finns jag här, på denna vackra historiska plats, och sköter om växthus och trädgård tillsammans med trädgårdsmästare Emil Frick som är här för tredje året.
Den 30 maj ställer vi upp torgståndet vid Lottas Bod. Där finns nyskördad rabarber att köpa, och fina humleplantor i sortimentet Grönt Kulturarv av sorterna ’Näs’ från Tierp och ’Korsta’ från Sundsvall.

Vid växthuset står en rad krukor med fina ungträd av Dalapäronet ’Näsbypäron’ som också är till salu. Senare kommer vi att ställa upp äppelträd, dahlia och småplantor av kål och blommor.

Varmt välkomna hit!

Christel Bjerkendahl

Det här inlägget postades i Nytt från trädgården. Bokmärk permalänken.